VI TAR ER TILL BÅDE VILDMARK OCH LYXHOTELL!

Det har aldrig varit mer inne att vara ute

Vildmark, frisk luft och naturupplevelser är både trendigt, tryggt och hälsosamt!
Senaste åren är det rekordmånga som ägnat sin semester åt att vandra i skogen, bestiga berg och njuta av naturen på olika sätt, kanske som ett resultat av mycket hemarbete och stillasittande!

Se till att er nästa kick-off eller möte blir en riktig nystart som andas kreativitet, nytänkande och effektivitet där ni bjuder på en utomhusupplevelse att minnas länge! En konferens i vildmarken går dessutom utmärkt att ha även i Stockholm och andra storstäder!

Kom i kontakt med oss

Du når oss för förslag via formuläret längst ned eller maila direkt på hello@bsc.se
Fler konferens och kickoff-alternativ finner du här

Massor av roliga förslag

Konferera i ett coolt iglootält med alla bekvämligheter så som vattentoalett, rinnande vatten och sängar. Eller träffas upp till 200 personer i ett Dometält uppe på ett berg med magisk utsikt över Grindafjärden. Bli inkvarterade i vildmarkskåtor, expeditionstält, trädtält eller kanske i överlevnadsskydd som ni själva byggt. Eftersom inte alla uppskattar att övernatta ute i det fria finns det förstås alternativ. Vi har många fina naturnära hus och stugor på lut som alternativ där ni samtidigt kan vara för er själva. Eller föredrar ni kanske enskilda lyxiga hotellrum med härlig utsikt? En konferens i vildmarken är precis så vild som ni önskar ha den…  Läs mer om de olika förslagen längre ned!
Fler konferens och kickoff-alternativ finner du här

Aktiviteter utomhus

Utomhusaktiviteter bygger förstås på att man är just utomhus, och givetvis blir en teamaktivitet lite extra ”på riktigt” när den sker i vildmarken! Utmana kollegorna i en höghöjdsbana eller i vattenaktiviteter som kajak och kanotpaddling, Stand Up Paddle, segling eller swimrun! Eller ha en egen all-in-expedition där ni bygger ert eget läger, införskaffar och lagar er egen mat!

LAGA MAT TILLSAMMANS

Utomhusmatlagning

Just gemensam matlagning i alla dess former svetsar samman gruppen och det är svårt att hitta ett bättre sätt att nystarta på efter en lång tids hemarbete. Helt perfekt passar det förstås på en konferens i vildmarken! Tillsammans med en kock lagar ni mat över öppen eld och på gjutjärnspannor med himlen som tak. Här får ni garanterad vildmarkskänsla! Låt oss stå för kunskapen och hjälpmedlen, ni står för samarbetet (om ni inte väljer att göra det som ett tävlingsmoment förstås)!

Vill ni röra er längre bort från träden så finns flera härliga alternativ! Varför inte insupa den friska luften från en båt eller bastuflotte under en riktigt skön grillkväll ute till sjöss? BSC har för övrigt en lång och bred erfarenhet av just båtar och båtcharter! Mer om vad vi kan erbjuda vattenvägen (middagskryssningar, taxibåtar, stridsbåtar, RIB, mingelbåtar…) kan du läsa om här!

SKOGSBADA I VILDMARKEN!

Nya trenden - Skogsbada

Upplev naturens helande krafter med den nya trenden – Skogsbadning!

Låt naturen ge er en fantastisk gemensam terapeutisk upplevelse samtidigt som ni njuter av vacker naturen under er konferens i vildmarken!

Skogsbad (Shinrin-Yoku eller 森林浴) har sitt ursprung i Japan där det uppstod på 1980-talet som motvikt till stress och utbrändhet. Idag finns ett hundratal officiella skogsbadsskogar och fenomenet sprids fort över världen! När man skogsbadar fokuserar man på lugn och ”bada” i de sinnesintryck man får från skogen och dess lugnande atmosfär. Som resultat av skogsbadning får ni både stärkt kropp och själ, sänkt blodtryck och sänkta halter av stresshormoner. Ytterligare fördelar är att  immunförsvaret får en kick och humöret höjs!

Givetvis kan man skogsbada på egen hand om man önskar det. Men varför inte samla gänget och förhöja upplevelsen genom att anlita en professionell guide? Här får ni hjälp att sätta tonen, tips på bra platser och guidning genom olika övningar så att ni lättare (och ja, snabbare…) framöver hittar hittar lugn och återhämtning!

Vore det inte magiskt att ta ert skogsbad tillsammans på Utö där ni avslutar med en härlig te-ceremoni i skogen? Äta en fantastisk 3-rättersmiddag på värdshuset som om möjligt smakar ännu bättre efter en tre timmars sagolik naturupplevelse… För att inte tala om hur skönt det kommer vara att sedan sova i lyxiga dubbelrum eller hotellstugor i en vacker, avkopplande och energigivande miljö!

Vill du fördjupa dig i fenomenet skogsbad, forskningen och hur det fungerar så kan vi varmt rekommendera denna sida (på engelska): https://effortlessoutdoors.com/how-to-go-forest-bathing. Vetenskapens Värld (SVT) har också sänt en mycket sevärd dokumentär om skogen och naturens läkande effekter som du kan se här (fram till 17 dec): Vetenskapens värld – Frisk av naturen

Länk till SVTs Vetenskapens värld om att bli frisk - av naturen!

Vill ni inte stanna i stan? Låt oss ta er norrut!

De flesta vildmarksupplevelser går otroligt nog att få och nå med bekvämt avstånd till Stockholms innerstad! Men emedan närheten till storstaden är imponerande kanske ni drömmer om att samtidigt resa iväg någonstans och ha er konferens i vildmarken – sådär riktigt på riktigt?

Vi kan t.ex. varmt rekommendera en tripp till exotiska Luleå med ”Dinner on ice”, norrskensjakt, skotersafari, vargtass, surströmming, älgsafari och isrally! Eller varför inte kör lite bil – i en slalombacke i Åre? Vårt avlånga land rymmer ju så mycket!

ÄT MIDDAGEN UTE PÅ ISEN

Dinner on ice - ät maten ute på isen!Att äta sin middag ute på isen är maximalt exotiskt! Kvällen tänds upp av månskenet, facklor och ljus emedan ni sitter bekvämt på renskinnsfällar där ni serveras en lokal 3-rätters middag i det uppvärmda tipi-tältet. Restauranggolvet består av det frusna havet med is och snö och taket av stjärnorna och möjligen Aurora som dansar över himlen! Chansen är nämligen stor att ni får uppleva magiska norrsken under er middag! Då ni med skoter förs tillbaka till era varma hotellsängar efteråt är upplevelsen total.

…ELLER BADA BASTU, BUBBELPOOL OCH ISVAK!

Bada isvak, bubbelbad och bastu i Luleå!

Njut av den subarktiska natten under stjärnorna i ett härligt uppvärmt bubbelbad utomhus. Kombinerat med den varma bastun på det frysta havsvattnet och det iskalla vattnet i Bottenviken blir detta en oförglömlig upplevelse! Att lägga ut bilder när man isbadar blev ju mer än populärt i vintras och kunde ses på varenda flöde i sociala medier! Den gamla nordiska traditionen att bada i ett hål i isen för att hålla sig frisk under långa och kalla vintrar har kommit för att stanna! Vågar du testa? Handdukar och snacks serveras givetvis i det varma relaxrummet efteråt där ni kan pusta ut. Och värma er…

Vill ni göra fler utflykter kan vi varmt rekommendera en fyra timmars safari! Vi gör korta stopp för guidning och varma drycker längs vägen där vi också berättar om de extrema förhållandena i den yttersta skärgården och provar på isfiske! På Brändöskär tar vi bl.a. en titt i det gamla kapellet och lagar sedan en utsökt lunch i “vildmarksstil” över öppen eld.

KÖR EVENTBIL PÅ ISBANA I ÅRE!

Det kanske inte riktigt hör till en vildmarkskonferens… Men man kan ju varva lite? Besök Åre och njut av branta och fantastiskt pistade slalombackar – du kan även roa dig på fina preparerade platta slalombanor – för körning med bil på is! Ice Driving som aktivitet bidrar förutom en wow-upplevelse även till ökad säkerhet! Utbildningsdelar ingår nämligen med körsäkerheten i fokus. Det är därmed sann omtanke om medarbetarna!
Läs gärna mer om denna superhäftiga aktivitet här!

VI TAR ER TILL BÅDE VILDMARK OCH LYXHOTELL!

Är inte vildmarken något för er kanske vi kan få locka med en digital safari istället? Garanterat myggfri! Läs mer om den här!

Utöver er konferens i vildmarken finns vi förstås här för att hjälpa er även med alla era andra arrangemang, utomhus som inomhus – året om! Vi löser alla typer av företagsevenemang och bistår med anmälningshantering, eventsidor, påminnelser, lämpliga lokaler, plattformar och studios för både fysiska och digitala evenemang!

Varmt välkommen att kontakta oss för fler förslag på hur vi kan hjälpa er med nästa konferens! Skicka ett mail till hello@bsc.se eller fyll i formuläret nedan så hörs vi snart!