9 TIPS FÖR ATT HITTA TILLBAKA TILL KONTORET – OCH TILL VARANDRA!

Med avskaffandet av restriktionerna 29 september är det många som nu fysiskt är på väg att hitta tillbaka till kontoret och sina ordinarie arbetsplatser. Vissa företag samlar alla samtidigt, andra släpper på personalen i omgångar. Behovet av att träffas och vara kreativa tillsammans har växt sig extremt starkt under pandemin. Vi är många som insett vilken viktig roll kontoret har, inte minst som samlingspunkt och social hub! Ska vi vara ärliga ska det väl bli ganska skönt att slippa de där pyjamasbyxorna, arbetsstationen vid köksbordet och kaviarmackan till lunch?

Vi hjälper er med er reboarding, oavsett om det gäller att öka trivseln på kontoret eller aktiviteter utanför! Av oss får ni kreativa förslag, hjälp med planeringen och genomförande – och alltid med service på toppnivå!

Nedan får du lite idéer och hjälp på vägen – passa på och ta del av våra 9 tips på hur ni kan göra den första tiden på kontoret till en riktig fest!

Välkomna tillbaka - Äntligen får vi fira framgångarna tillsammans

9 tips för att locka tillbaka personalen… och få dem att inte vilja gå hem:

1. Skäm bort personalen!

Se till att din personal svävar på moln den första tiden (minst)! Enkla medel som gemensam frukost, välfyllda godisskålar, power-walks på lunchen och roliga After works skapar trivsel och laganda. Låt första tiden bli en levande adventskalender där det händer något roligt varje dag. Det kan vara en trollkarl som rör sig i lokalen med close-up-tricks, etc. Mjukstarta och upptäck kontorets styrkor och möjligheter på nytt!
Vi ser till att både den första arbetsveckan och resten av årets arbetsdagar blir extravaganza!

2. Låt personalen känna att kontoret är en trygg plats.

Kanske behöver ni möblera om för att få större ytor mellan arbetsplatserna? Kan skärmar eller vikväggar placeras ut för att ytterligare minska risken för smittspridning? Var tydliga där avstånd bör hållas med t.ex. avtagbara stickers och rikligt med handsprit. Vill ni göra roliga aktiviteter men känner att personalen helt stannar innanför era trygga kontorsväggar? Då kan vi ordna aktiviteten där! Varför inte göra en provning tillsammans t.ex. som avslut på veckan?
Roliga (men viktiga) stickers för golv och vägg, och företagets egen brandade handsprit vid varje arbetsstation? Vi hjälper er ta fram det!

3. Gör ett ståhej av att kontoret är igång igen!

Med en stor välkomstfest för personal, leverantörer och kunder får alla en chans att ses och få en ordentlig catch-up! Vill man anordna något under arbetstid kan en livekock bli minnesvärt för en första frukost eller lunch på plats. Duka med fint porslin, servetter och ljus och ha extern personal som ser till att allt hålls rent och i ordning! Vill ni inte ha det så högtidligt? Vad sägs om pizzavagnar eller en donutvägg i fikarummet? Huvudsaken är att ni är igång – på riktigt!
Låt oss ordna med personal, catering och dekor för er första get-together!

4. Kaffet…!

Dags att se över grundstenen till ett lyckosamt företag? Behöver er kaffe-station mer kärlek? Hur ser det ut på koppfronten? Är det flera som fortsätter jobba på distans? Varför inte digitalisera fikarummet med skärm eller kamera för att möjliggöra en kaffe ihop, trots att man jobbar från olika platser!
Vi hjälper er med nya, snygga, matchande och brandade muggar! Snyggt också för framtida digitala möten där teamet ser enhetligt ut!

5. Se över köksmiljön!

Att köket är kontorets hjärta är sedan gammalt… Nu när alla inte vill eller kanske inte kan gå ut och äta på restaurang ”som förr” är det viktigare än någonsin att köksmiljön är en säker och trevlig plats. Tänk till med allt från porslin, kaffe, möbler och inredning till färger, dofter och ljus för en bra atmosfär!
Glöm inte att det skapar en stor samhörighet att ha samma glas, tallrikar och muggar istället för att alla äter ur sina egna matlådor och dricker kaffet ur sin egen mugg.
Tillsammans med Cervera hjälper vi er att få en ”kontors makeover” med ett kök för personalen att längta till!

6. Nya medarbetare?

En del medarbetare kanske har slutat, medan andra har börjat. Vad har hänt sedan sist? Det kan vara en utmaning att få ihop gruppen på nytt. Anordna en rolig och lättsam speed-dejting! Varför inte ta det på nästa AW eller kick-off?
Nätverka med gamla kollegor och låt de nya snabbt bli en i gänget med hjälp av ett fyndigt speed-dating-upplägg! Vi har mängder med förslag!

7. Dags för nygamla rutiner att implementeras?

Ta hjälp av en föreläsare eller coach som på ett roligt och lättsamt sätt hjälper er att komma tillbaka till vardagen på bästa sätt! Med knep, tips och energi är det lättare att kicka igång personalen…
Vi levererar de bästa talarna och inspiratörerna – för alla tänkbara ändamål – direkt till ert konferensrum!

8. Önska alla välkomna tillbaka – på riktigt!

Vem skulle inte vilja mötas av ett välkomstpaket på skrivbordet, första dagen tillbaka på kontoret? Med en bukett blommor, en egen mugg, vatten-tillbringare, en brandad skön filt och lite gott att knapra på? Eller skicka hem en trevlig korg med ”Inbjudan till… Kontoret!” så att man verkligen får känslan av att det är nu ”festen börjar” efter en lång tids isolering och hemarbete! Och gör det oavsett om personalen kommer fortsätta jobba på distans eller om de kommer arbeta från kontoret på dagarna framöver!
Läs mer om våra kassar här, eller maila oss på kassar@bsc.se så skickar vi en pdf med färdiga förslag!

9. Boosta sammanhållningen och samarbetsförmågan!

Boka in den där kick-offen som blev inställd och planera och kommunicera hur ni firar in julen ihop (snarast!)! Alla har vi saknat livet och det sociala liv och de kontakter vi hade innan pandemin och aldrig har det varit viktigare än nu att få mötas igen, få fira framgångar och milstoplar tillsammans och inte minst – gemensamt få ta krafttag framåt mot ett nytt, lättsammare och bättre 2022!
Kontakta oss på hello@bsc.se så hjälper vi er komma igång igen!

Välkommen tillbaka! Nu kan vi luncha ihop

GLÖM INTE BORT DE SOM JOBBAR HEMIFRÅN!

Men emedan vissa får lyxen att återgå till rutiner och företagen börjar ha möten och träffar precis som förut är det lätt att glömma bort personalen som fortfarande arbetar hemifrån! Många behöver eller väljer att ha visst fortsatt distansarbete – låt dem vara med under både arbetsdagen och under kommande träffar och aktiviteter – online!

Med nya, roliga digitala lösningar och hemlevererade kassar och möteslådor går det att få även distansjobbare att känna sig inkluderade! En rolig provning kan ni dessutom göra både på plats och ta med de som jobbar på distans! Vi har idéerna! Läs mer om våra olika provningsupplägg här som fungerar både live och digitalt!

Hur tänker ert företag locka tillbaka personalen till kontoret?

Planerar ni att bara sätta ett datum och dra igång kaffemaskinen? Eller vill ni göra en nystart där alla får längta till nästa arbetsdag?

Ta hjälp av oss inför er rebonding! Vi har flera roliga upplägg för att få personalen att hitta tillbaka till kontoret, till era rutiner – och till varandra! Varmt välkommen att kontakta oss för ett bra startskott för 2021, version 2. Skicka ett mail till hello@bsc.se, eller fyll i formuläret nedan så hörs vi snart!