KOM IGÅNG – HA EN STEGTÄVLING MED FÖRETAGET!

Är det inte dags att dra igång aktiviteten på företaget med en stegtävling?

Det har varit en tuff utmaning att peppa sitt team och behålla sammanhållningen under pandemin när många inte fått träffas live. Mycket stillasittande distansarbete och relativt få utflykter utanför hemmaarbetsplatsen har gjort det svårt för många att motiveras och aktivera sig på egen hand. Stillasittande har på senare år blivit ett stort samhällsproblem och man ser tydligt sambandet med utvecklingen av flera kroniska sjukdomar. Men listan över sjukdomstillstånd som kan förebyggas med fysisk aktivitet är lång! Varför inte komma igång tillsammans med en stegtävling för företaget? En rörelseaktivitet enar alla och vi lovar att personalens mående speglar företagsresultaten – samtidigt som ni har roligt! 

AKTIVITETSTÄVLING MED FÖRETAGET

Gör en rolig stegtävling med – och för – hela företaget!

Ni registrerar steg och/eller andra aktiviteter via appen. Målet är att gå 10 000 steg om dagen men alla aktiviteter räknas!
Alla följer en virtuell rutt och under tiden avspeglas framgången i topplistor och andra grafiska representationer på företag-, avdelning-, lag- och individnivå! Att försöka nå 10000 steg om dagen är ett vanligt mål. Men redan 4700 steg minskar risken att dö i förtid i bland annat hjärt-kärlsjukdom och cancer – och minskar risken för blodproppar, så alla steg är både bra och viktiga!

VI SKRÄDDARSYR EN STEGTÄVLING TILL ERT FÖRETAG!

Ta chansen att skapa er unika friskvårdsaktivitet där ni själva bestämmer precis vilka aktiviteter som ska räknas. Vad vill ni sätta extra fokus på? Är det att cykla till jobbet, stressa mindre eller är målet att få alla höja pulsen 30 minuter varje dag? Vi anpassar kampanjen helt efter era behov och önskemål. Ge tävlingen ett namn som enkelt sprids och sätter tonen för hela satsningen! Det är ER stegtävling och det är NI som sätter gränserna…

  • Valfritt startdatum och kampanjperiod – Varför inte kombinera start och målgång med en kickoff eller sommarfest?
  • Valfri kampanjlängd inom 12 månader – 6–12 veckor rekommenderas – men många lyckas också med längre kampanjer!
  • Egna tävlingsnivåer – Tävla individuellt, i lag, avdelning mot avdelning, region eller i en kombination! Ni väljer själva!
  • Sätt ett eget aktivitetsmål – Stegsnitt på 10 00 steg eller andra aktivitetsmål?

PASSA PÅ ATT “RESA UTOMLANDS” TILLSAMMANS!

6 storstäder på 6 veckor? Eller föredrar ni kanske 7 storstäder på 49 dagar? Allt är möjligt och ni får resa vart ni vill – även om det skulle råda reseförbud i världen utanför! Följ din och lagets framgång mot städerna i den virtuella kartan med spännande stopp längs vägen. Allt eftersom ni registrerar er aktivitet kommer ni närmare målet!

Ni följer enkelt framgången i en spännande virtuell karta genom t.ex. Rom, London, Paris, Berlin, Amsterdam, Reykjavik & Wien. Med 10 000 steg om dagen når ni målet i kartan innan utmaningens slut!

EN TRYGG OCH SÄKER LÖSNING

En kombination av kommunikation, teknologi och konceptualisering ger er ett koncept som bygger en sund kultur på arbetsplatsen och skapar gemenskap när ni har en stegtävling med företaget. Tävligen är dessutom både trygg och säker och fungerar med befintliga träningsarmband och appar! Era steg överförs automatiskt med appen och ni kan enkelt registrera annan aktivitet i aktivitetstabellen. Deltagarna kan integrera sina aktivitetsklockor direkt via aktivitets-hemsidan eller med Apple Hälsa och Google Fitness – och den vanliga mobilen fungerar utmärkt!

  • Fungerar både på web och app
  • Vi står för all teknisk support
  • GDPR-kompatibel
  • Fungerar på alla skandinaviska språk, engelska, tyska, franska, spanska och finska
  • Integrerad med Fitbit, Polar och Garmin
  • Aktivitetsdatan hämtas från Apple hälsa och Google fit, vilket säkrat att de allra flesta kan använda denna app som stegräknare.

MAXIMERA INSATSEN OCH ENGAGEMANGET FÖR ER STEGTÄVLING

Genom att t.ex. ha hållit uppe stegsnittet med 10 000 steg/dag kanske deltagarna kan ges en chans att vinna ett presentkort? Då behöver man varken gå snabbast, längst eller registrera flest aktiviteter för att kunna bli en vinnare! Klaras stegsnittet har man oavsett gjort en riktigt bra insats och är med i dragningen.

Andra sätt att maximera deltagarnas engagemang och intresse för tävlingen är att dela ut tex presentkort eller ha en gemensam kick-off för att få igång er gåtävling! Eller varför inte låta oss skicka ut fina må-bra-kassar (för mer information om våra kassar – klicka här!) med extra energi och omtanke till alla som anmält sig? En vattenflaska med företagets logotype, lagtröjor, gåstavar och handledstyngder är andra uppskattade presenter som passar perfekt i detta sammanhang och skapar engagemang!

Med våra digitala lösningar (klicka här!) kan vi se till att ni får ett både minnesvärt och proffsigt kom-igång-event, eller varför inte köra roliga “After-Walks” på fredagarna som en ny rutin? 

Engagera och aktivera personalen 2022! Kontakta oss! 

Varmt välkommen att kontakta oss för fler förslag på hur vi kan hjälpa er med aktiviteter så att ni kan göra en hälsoresa tillsammans – även på distans! Du når oss på hello@bsc.se eller via formuläret nedan!