Måltidstrender 2020

Visst går det mode i mat! I och med senaste årets händelser (eller kanske snarare icke-händelser?) har det kristalliserats ut flera nya trender som är tydligare än någonsin! “Back to basic” skulle man kunna säga, men det handlar egentligen om det motsatta. Möjligheterna är enorma idag för att få kulinariska upplevelser även på distans. Vi hjälper er gärna med spännande idéer, förslag och tips!

Trendrapport 2020 Måltidstrender

En mycket intressant och ”matig” läsning kommer nu från Visit Sweden som just har släppt sin ”Trendrapport 2020 Måltidstrender”! Vi kan se att ”lokal mat” fortsätter öka och att avståndet ”från jord till bord” tydligt minskar. Människan bakom maten har hamnat i fokus och hygien har på riktigt blivit en hygienfråga! Häng med på en sammanfattning av hur matmodevärlden ser ut – just nu!Här kommer våra favoriter!

Back to nature och gör-det-själv!

Matupplevelser i naturen, nostalgi-mat och ” fast and casual fine dining” är übermodernt och på tydlig uppgång! Lite överraskande och kul är ”Gör-det-själv-måltiden” som slagit igenom rejält, där gästen färdigställer måltidsupplevelsen på egen hand. Detta passar dessutom perfekt både som gruppaktivitet eller om man befinner sig på distans och ändå vill göra något ihop!
Här har vi mängder med förslag, inte minst på fantastiska pastarätter som passar utmärkt att laga tillsammans på skilda håll!

Cocooning

Cocooning – sökandet efter säkra upplevelser – blir allt mer vanligt. Vi märker inte minst av denna trend då fler väljer att förlägga aktiviteter och evenemang på sina egna kontor (för all del smyckade till oigenkännlighet!) där de får en trygg men ändå fullt kontrollerbar miljö att vistas i! Men även egna chambre séparées är populära, egna ingångar och privata rum eller en egen avdelning för både de mindre och större sällskapen då man gärna vill sitta avskilt och äta.

Digitala upptäcksfärder!

Med de ökade digitala möjligheterna har också alla slags provningar blivit omåttligt populära. Här blir det också gränslöst – plötsligt kan champagneprovningen ske med länk mot en fransk vingård om man så önskar och personliga, virtuella matlagningskurser kan ske med lokala kockar från hela världen!

Man behöver dock inte göra det så avancerat. Bara att “mötas” en fredagseftermiddag och summera veckan tillsammans för att sedan kan göra en gemensam smakresa kan göra susen för sammanhållning och välbefinnandet! Ni har väl inte missat våra enormt uppskattade ost- och chokladprovningar…?
Dem kan ni kan läsa mer om här! https://bsc.se/blog/provningar/ 

Välkommen att kontakta oss! 

Varmt välkommen att kontakta oss för frågor, bokningar eller funderingar inför höstens mat och möten – oavsett hur trendiga ni önskar vara!
Vi finns här för er! Skicka ett mail till hello hello@bsc.se så återkommer vi snarast!