COOKALONG – DEN PERFEKTA AKTIVITETEN FÖR FÖRETAGET

Låt engagemang, underhållning och motivation stå på menyn inför nästa företagsaktivitet med en cookalong!

Mat och matlagning har förenat människor i alla tider. Med en digital cookalong för ert företag kan ni umgås på ett lättsamt sätt, lära er lite nya tricks till köket och få medarbetarna både underhållna, engagerade och motiverade – även i tider då ni inte får träffas live!

Laga mat tillsammans med en stjärnkock, i naturen eller hemma i köket!

En cookalong för er företagsgrupp är en perfekt aw-aktivitet, avslutning på en digital heldagskonferens, en annorlunda lunch, som inslag i en kick-off eller som belöning för fint utfört arbete. Det är dessutom perfekt som teambuilding och som onboarding för nya medarbetare som behöver komma in i gruppen på ett lättsamt sätt. Vi jobbar inte med endast ett matlagningskoncept eller en unik kock, utan samarbetar med flera – alltifrån Mästerkockar som Jennie Walldén och Jessica Frej till mer okända kockar med olika specialområden. Detta för att på bästa sätt kunna anpassa upplägg efter era önskemål, storleken på gruppen, budget och era behov!

Hur fungerar en cookalong?

BSC tar smidigt hand om allt när du bokar en cookalong för företaget genom oss. Vi bjuder in gästerna via din egen eventplattform som vi sätter upp i samarbete med er, där vi också administrerar och kommunicerar med era deltagare. Vi tar in adresser, matpreferenser och dryckesönskemål och skickar sedan i god tid ut härliga färdigpackade matkassar tillsammans med drycker, recept och instruktioner (klicka här för ett exempel på hur en eventsida kan se ut).

Deltar gör sedan var och en sedan från sina hemmakök – eller i små grupper på olika grillplatser som utomhusaktivitet – med kocken (samt ev moderator) på länk. Tillsammans tillagar ni en god lunch, middag eller fingerfood under 1-2 timmar (tid beroende på meny och önskemål). Vill ni ha någon eller några medarbetare på plats i matstudion som sidekick? Önskar ni kombinera er matlagning med en vin- eller ölprovning? Vill ni dela upp er i lag och ha en spännande matlagningsduell? Önskas matlagningen vara en röd tråd som återkommer för både fika, lunch och AW? Allt går att lösa och vi hjälper er gärna med förslag!

5 tips för att maximera er cookalong med företagsgruppen!

  1. Börja eventet med en fördrink! Att ses en stund innan matlagningen för en fördrink är riktigt trevligt och skapar gemenskap! Antingen ser vi till att ni får ingredienser och lätta instruktioner att blanda er egen cocktail. Vill ni ta det till en högre nivå tar vi in en proffsig bartender som lär er tips och trix!
  2. Sätt ett tema – gärna med klädkod! Det kan vara en färg, en musikgenre, ett land, något som rör företaget eller bara tema “fest”. Temat kan sedan återkomma i både klädsel, val av rätter, dukning, drycker till exempel. Låt alla känna festligheten och att ni äntligen gör något tillsammans.
  3. Överraska dina deltagare genom att skicka med upptryckta förkläden, grytvantar, kockmössor eller varför inte en graverad skärbräda med er logotype! Kanske önskar ni enhetliga servetter, dukar eller ljusstakar till alla? Vi levererar detta tillsammans med matkassarna. Garanterat uppskattat – alla gillar ju att få en “goodiebag”!
  4. Lägg in ett roligt tävlingsmoment! Utse t.ex. den snyggaste uppläggningen eller dukningen, den fyndigaste servettvikningen, den bästa twisten eller liknande!
  5. Förbered dig! Se till så du inte missar något moment och ha batteriet fulladdat om datorn ska flyttas runt i köket! Alla får en utförlig utrustningslista inför matlagningen. Så se till att allt du kommer behöva använda finns lättillgängligt när det är dags att köra igång!

Njut med alla sinnen -och med ett rent samvete!

Gör något annorlunda tillsammans där ni får njuta med alla sinnen av stämningen, dofterna och alla fantastiska smaker! Äter ni maten tillsammans får ni en extra dimension av er cookalong. Alternativt låter ni alla få bjuda sina familjer på läckerheterna efter att ni är klara.

En cookalong med företagsgruppen går hand i hand med många företags hållbarhetspolicys. Eftersom det är en aktivitet som, förutom det trevliga umgänget, också bidrar till mindre resande, ger kunskaper om matsvinn och om hälsosam kost. Sammanfattningsvis ger det en utmärkt utbildning för fler klimatsmarta val.

Kontakta oss för förslag på cookalong med företagsgruppen genom att maila till hello@bsc.se – eller fyll i formuläret.

BSC Business Service Club – Er hjälp när idéerna sinat. Kontakta oss!

Vi finns här för er med svar på nyfikna frågor, prisestimat och planering.
Varmt välkommen att kontakta oss genom formuläret nedan, via telefon 08-702 00 70 eller maila hello@bsc.se!