Digitala Event

Tänk att det som började osäkert och skakigt så snabbt kunde bli en självklarhet?! Vi pratar naturligtvis om våren 2020 och omställningen till digitala möten. Digitala Event har funnits i decennier men har aldrig tagit fäste i vår vardag som nu!

Möten, konferenser, utbildningar, föreläsningar, bolagsstämmor, konserter och aktiviteter såsom ostprovning, matlagningsevent, afterworks – vi har gjort det mesta digitalt! Här kommer våra tankar kring hur du får ditt digitala event att bli riktigt lyckat, effektivt och minnesvärt.

Lyckas med ditt digitala event – 7 heta tips!

 1. Hitta rätt digital plattform och sändningsplats
  Det är lika viktigt att sända rätt digitalt som det är att hitta rätt lokal för ett liveevent!
  Plattformarna har olika för- och nackdelar och valet bör bero på vilken typ av event ni önskar göra. Vi testar, tittar, utbildar oss på nya digitala verktyg allteftersom de poppar upp som svampar. Vi hjälper er hitta rätt i djungeln!
 2. Bjud in ordentligt
  Satsa på en storslagen inbjudan. Berätta tydligt vad deltagarna kan förvänta sig – och vad som förväntas av dem. Vi hjälper er med proffsig eventhemsida och digitala inbjudningar, tar hand om anmälningar, påminnelser och information både före, under och efter mötet.
 3. Kvalité på innehåll och engagemang från inbjudan tills eventet är slut
  För ett digitalt och komprimerat event blir upplevelsen viktigare än någonsin! Att få folk engagerade framför en skärm är betydligt mer utmanande än live. Vi coachar i presentationsteknik, tar fram innehåll och koncept komplett med profilmaterial, digital dekor samt live dekor för dynamiska digitala möten.
 4. Se till att alla sinnen stimuleras under eventet
  Skicka ut presentkort, snacks, mat, nåt att bygga eller nåt att fundera på innan eventet. Se till att det finns ”fysiska” minnesvärda element och interaktion! Kanske finns det en VIP-lista…? Här inspireras vi av vår samlade erfarenhet från mer än flera tusen liveevent och vi har mängder av idéer för oförglömliga upplevelser!
 5. Bjud på mångfald och interaktion
  Blanda livesegment, scensamtal, filmer, omröstningar, musik, frågesport, presentationer och frågestunder! Förberedelser är A och O. Kom ihåg att materialet kan återanvändas när det finns digitalt!
 6. Glöm inte pauser
  Låt deltagarna sträcka på benen och hämta kaffe mellan de olika blocken i eventet, inte minst så informationen hinner sjunka in! Varför inte erbjuda ett chatrum att mingla i under rasten?
 7. Följ upp det digitala eventet
  Samla ihop och svara utförligt på de frågor som inkom, skriv ner informationen som gavs i en PDF, skicka en länk så att deltagarna kan titta även i efterhand och tacka för deltagandet. Finns en eventhemsida kan allt med fördel samlas här och hänvisas till i ett tackmail! Utvärdera och optimera inför nästa tillfälle!

Gör era digitala möten extravaganza! Här har vi levererat häriga AW-påsar till en kunds distansarbetare inför deras digitala möte.
Konkreta exempel på hur ni kan göra era digitala möten extravaganza!

Här ovan har vi levererat härliga AW-påsar till en kunds distansarbetare inför deras digitala möte, allt enligt punkt 4 ovan!
Mer idéer, generösa bilder (!) och inspiration från våra egna (digitala) afterworkfavoriter kan du läsa om här!

Ett annat sätt att återkoppla och visa uppskattning t.ex. efter lyckat webinarie enligt punkt 7 ovan kan vara en liten sommarpresent!
Här finner du massor av information och tips på vad vi kan hjälpa er med!

Höstens stora trend

Höstens stora trend kommer att vara Hybrida event – och hållbara möten! De flesta är idag övertygade om att det kommer vara framtidens melodi.

Ett hybridevent är ett liveevent som pågår på flera ställen samtidigt, sammanlänkat med digital teknik mellan de olika platserna och designade för både fysiska och digitala mötesdeltagare. Ni har kontor utspridda i hela landet där ni samlas regionvis; Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå t.ex. Samtliga locations ser likadana ut, samma brandning, dekor, mat och dryck. Liveföreläsningar, presentationer och underhållning sker växelvis på samtliga ställen och livestreamas till alla locations (samt till deltagare som inte kan närvara fysiskt) och alla får ta del av både livesegment och det streamade innehållet.

Grupparbeten, tävlingar, teambuilding genomförs både live och digitalt över regions- och/landsgränserna.

Vi hänger med i den digitala utvecklingen och plockar det bästa från både den digitala liksom den fysiska miljön till er och paketerar på ett sätt som blir både kostnadseffektivt och hållbart med mindre resande. Endast fantasin sätter gränser – och fantasi, erfarenhet och idéer har vi gott om! Låt oss hjälpa dig!

Välkommen att kontakta oss! 

Varmt välkommen att kontakta oss, oavsett om det gäller ditt fysiska, digitala eller hybrida event! Vi finns här för er!
Skicka ett mail till bookings@bsc.se så återkommer vi snarast!