Till bords med konsten

Det goda och det vackra – en smakupplevelse både på bordet och väggarna

Till vår arrangerade middag för er så kommer ni på tom mage och med stor aptit på något utöver det vanliga. Här upplever ni mat och konst i en unik kombination med fokus på det vackra och goda. Det enda ni behöver ta med er är ett öppet sinne. När ni anländer får ni ett glas och så är allt igång.

Långbordet står uppdukat och läckerheter är många. Det tar en stund för ögat att scanna av och nyfikenheten spirar. Under kvällen smakar ni en rad rätter med rötter i Medelhavets rika mattradition. Ni noterar sälta i grottlagrad ost och reflekterar över vinets färg i relation till druvornas växtplats.

Till maten presenterar våra värdar exklusiva konstverk. På samma sätt som smakerna förför gommen låter vi ögat lockas av konsten och tar oss med på en resa. Ambitionen är att låta alla sinnen få sitt – att utvidga registret och vokabulären kring det vi ser, känner och smakar. Kan man närma sig en målning på samma sätt som man tar sig an en maträtt? Finns det likheter mellan hur man tillagar en pasta och applicerar oljefärg på duk?

Varmt välkomna till en smakrik och upplyftande afton där det genomarbetade och goda står i centrum!