Påsken – återfödelse och fruktbarhet!

Att dra ihop en traditionell påskmiddag i år verkar uteslutet… Det är svårt att göra en undersökning på hur många som samlar ihop släkten nu eftersom man knappt vågar viska fram att man funderar på att åka utanför Stockholms gränser. Vilket vi förstås inte ska göra. Men det lutar åt en liten annorlunda påskhelg, och jag tror att chansen att få bjuda små påskkärringar på godis är ganska liten?

Det känns förstås tråkigt för oss alla. Firat påsk har vi gjort sedan 1100-talet och det är sedan länge en högtid man firar med sina nära och kära! Men eftersom påsken i år ser lite annorlunda ut för många blir just omtanke viktigare än någonsin! I år blev det såhär. Men hey – äggen som står i fokus symboliserar faktiskt både återfödelse och fruktbarhet! Mer av det är precis vad vi behöver!

Varför ägg?

Att vi äter ägg beror på att det under den 40 dagar långa påskfastan rådde äggförbud, samtidigt som hönorna började värpa efter vintermörkret. När fastan var över fanns det således massor av ägg man lyxigt nog kunde glufsa i sig.

Men nu är det ju inte bara ägg vi frossar i… Godis har varit påskigt ända sedan 1200-talet då socker var dyrt och sötsaker festliga. Idag vräker vi i oss ungefär 6 000 ton godis – och, för jämförelsens skull, ca 2 000 ton ägg – under påskveckan.

Överraska anställda och kunder med choklad och annat skoj till Påsk!

Vi gick till oss själva – och vad vi önskade mer av  i påsk (utöver snälla barn etc som man inte verkar kunna önska sig annat än till jul?). Och vi ville GÖRA eller uppleva något! Stimuleras på något sätt! Ja… Och så lite godis förstås… Därav våra paket, vi tror att många är som oss!

Så, här kommer våra förslag till era anställda, kunder och samarbetspartners:

 • Snacks och hyrfilm för påsklovets myskvällar
  1 fri film på SF Anytime,1 chokladkaka från Chokladfabriken samt popcorn.
 • Ge bort en läsupplevelse i påsk, den perfekta gåvan för dig som vill visa dina anställda eller kunder din uppskattning
  1 pocketbok samt en blandning av chokladfabrikens 6 bästa handgjorda praliner i en fin presentask.
 • Sällskapspel och ett påskägg fyllt med godis
  Ett påskägg hela familjen kan samlas runt!
 • Ett underbart lyxigt Guldägg från Chokladfabriken
  Med totalt 16-bitar, 8 små, 4 stora, 2 pralinägg, 2 minikycklingar
  (Ok. Detta kanske man vill behålla för sig själv?)
Sprid lite återfödelse och fruktbarhet! Det kan aldrig bli mer aktuellt!

Intresserad? Kontakta oss! 

Vi behöver din beställning senast fredag 3 april,  så ordnar vi med resten och ser till att er hälsning levereras till påsk. Till kontoret eller hem till var och en!

Varmt välkommen att kontakta oss för bokning och mer info! Skicka ett mail till bookings@bsc.se så hörs vi snart!