Vår Viking och utvalda pärlor på Island

Vi har ett upplägg för Island som slår det mesta, där vi även inkluderar den fantastiske ”Gourmet Vikingen” – se förslaget på dagsprogram lite längre ned!

BSC har under åren sytt ihop och genomfört Islands-resor för företag med allt från några timmars program då det har varit mycket fokus på jobb under resan, till flera dagars non stop äventyr och allt däremellan!

Bra direktflighter från Stockholm och Köpenhamn!

New York times skriver om vår Gourmet Viking:
”Take it from a professional travel writer, you will never ever meet a better guide! I felt like I was travelling with my best friend…If I could clone them, placing them in every country I visit, I would do it. These guys are the best, not just in Iceland, but in general”

Förslag dagsprogram på Island

Programmet anpassas efter era önskemål, nedan kommer ett förslag för torsdag – söndag inkl konferens:

DAG 1: GOURMET GOLDEN CIRCLE
* Ankomst ca kl 09:00 lokal tid.
* Gourmet Golden Circle
Ni möts av er guide och resan börjar redan utanför hotellet. Vår viking och hans team står redo med lokala godbitar som väntar er! Ni säger hej, säger skål, hoppar på bussen och resan är igång! Här berättas det både högt och lågt. Historia, humor och anekdoter ur vikingens liv och uppväxt varvas glatt och spontant.

Klassiska stopp varvas med välbevarade hemliga smultronställen. Ni stannar så klart vid både Gullfors vattenfallet och Geysir. Ni åker igenom lavafält, berg och varma källor, längs med glittrande oändlighet till havs. På vintern en glittrande vit och blå värld, på sommaren alla nyanser av grönt och på hösten/våren alla nyanser av vulkan och mineraler.

Ni badar så klart i varma källor. Det hör till. Ni hoppar dock över den kommersiella Blå lagunen och beger er till den hemliga lagunen där vår viking serverar er ekologiska godbitar från ön och närområdet, han känner bönderna, har jobbat på deras farm när han var ung, har själv plockat grönsakerna och sett till att välja endast det bästa till er. Allt tillagas med fingertoppskänsla. Ni serveras så klart kalla och varma drycker beroende på vad som passar väder. Är det varmt blir det bubblande kall champagne. Är det kallt blir det en härlig varm rom eller vindrink.

Ni gör stopp i växthus, smakar på världens godaste tomatsoppa och kanske världens bästa Bloody Mary. Ni pratar älvor, troll och myter. Ni pratar snö, ni pratar is.

* Kvällen avslutas med en kulinarisk himmelsk måltid på utvalt hotell utanför Reykjavik för möjlighet att se norrsken.
* Har vi tur så avslutas natten med ett makalöst norrsken! Visste du att vi just nu är inne i en period då norrsken är extremt frekvent på norra halvklotet?

DAG 2: KONFERENS
* Konferens heldag
* After work och ev. gemensam aktivitet på eftermiddagen
* Middag

DAG 3: ELD OCH IS DAGEN
* Eld och is
Resan fortsätter söderut i temat: is, eld, vatten och jord. Ni beger er längre ut i vildmarken, förbi lavafält och dit ingen asfalterad väg når. Ni går bakom vattenfall, tar en overkligt vacker promenad på en glaciär, ni kanske till och med badar i en vulkan.

Ni pratar mer om vulkaner, glaciärer förr och nu, förändring, sagor, verklighet. Naturligtvis serveras ni lokala godbitar med tillhörande dryck under dagen både stort och litet. Framåt eftermiddagen tar vår viking er tillbaka till Reykjavik.

* Middag i Reykjavik
Fulla av intryck, makalösa upplevelser, skratt och matsensationer är det dags för lite fest i staden som är känd för sitt nattliv. En enklare middag avnjuts innan ni får chansen att upptäcka Reykjavik by night.

DAG 4: AVRESEDAG
* Egen tid alternativt ½ dag konferens
* Avresa efter lunch till flygplatsen

Intresserad av detta upplägg eller företagsresor till Island?
Fyll i formuläret nedan eller maila hello@bsc.se