Upplev sagolandet Island

Att besöka Island är säkerligen på “bucket-listan” för många av era medarbetare och/eller kunder.

Vi brukar föreslå vårt upplägg med fokus på isländsk mat och delikatesser där ni får en rundtur i det världskända Golden Circle men i vår version med en gourmet-viking som er ciceron. Ni får smaka er igenom Island och samtidigt få höra berättelser om eld, älvor och historia under resan till magiska vattenfall, levande geisrar och vulkaniska raviner.

Konfererar gör ni i Reykjaviks närhet med all modern service som tänkas kan. Aw´n blir i en varm källa så stor så att alla får plats.

Under åren har vi planerat. organiserat och genomfört många företagsresor till Island med allt från några timmars program, då det har varit mycket fokus på jobb under resan, till flera dagars non stop äventyr och allt däremellan!

Vi har ett upplägg för Island som slår det mesta där vi även inkluderar den fantastiske “Gourmet Vikingen”, se vårt förslag på program nedan!

Bra direktflighter från Stockholm och Köpenhamn!

Förslag dagsprogram på Island

Förslag för torsdag – söndag inkl konferens, programmet anpassas efter era önskemål.

Dag 1 – Gourmet Golden Circle
* Ankomst ca kl 09:00 lokal tid.
* Gourmet Golden Circle
Ni möts av er guide och resan börjar redan utanför hotellet. Vår viking och hans team står redo med lokala godbitar som väntar er! Ni säger hej, säger skål, hoppar på bussen och resan är igång! Här berättas det både högt och lågt. Historia, humor och anekdoter ur vikingens liv och uppväxt varvas glatt och spontant.

Klassiska stopp varvas med välbevarade hemliga smultronställen. Ni stannar så klart vid både Gullfoss vattenfall och Geysirs heta källor och geisrar. Ni åker igenom lavafält, berg och varma källor, längs med glittrande oändlighet till havs. På vintern en glittrande vit och blå värld, på sommaren alla nyanser av grönt och på hösten/våren alla nyanser av vulkan och mineraler.

Ni badar så klart i varma källor. Det hör till. Ni hoppar dock över de kommersiella Blå lagunen och Sky lagoon och beger er till den hemliga lagunen där vår viking serverar er ekologiska godbitar från ön och närområdet, han känner bönderna, har jobbat på deras farm när han var ung, har själv plockat grönsakerna och sett till att välja endast det bästa till er. Allt tillagas med fingertoppskänsla. Ni serveras så klart kalla och varma drycker beroende på vad som passar väder. Är det varmt blir det bubblande kall champagne. Är det kallt blir det en härlig varm rom eller vindrink.

Ni gör stopp i växthus, smakar på världens godaste tomatsoppa och kanske världens bästa Bloody Mary. Ni pratar älvor, troll och myter. Ni pratar snö, ni pratar is.

Islandshästar BSC Event

* Extra tillval – Rida islandshästar. Här kan alla i gruppen vara med oavsett ridvana, hästarna är starka och de går snällt efter varandra i ledet. Ytterligare en dimension i att uppleva den fantastiska naturen!

* Kvällen avslutas med en kulinarisk himmelsk måltid på utvalt hotell utanför Reykjavik för möjlighet att se norrsken.
* Har vi tur så avslutas natten med ett makalöst norrsken! Visste du att vi just nu är inne i en period då norrsken är extremt frekvent på norra halvklotet?

***********************
New York times skriver om vår Gourmet Viking:
”Take it from a professional travel writer, you will never ever meet a better guide! I felt like I was travelling with my best friend…If I could clone them, placing them in every country I visit, I would do it. These guys are the best, not just in Iceland, but in general”

***********************

Dag 2: Konferens i  Reykjavik

* Konferens heldag
* After work i en stooor het källa och ev. gemensam aktivitet på eftermiddagen
* Middag

Geiser Island BSC.se

Dag 3: Eld, is och lava
* Tur ut i vildmarken
Resan fortsätter söderut i temat: is, eld, vatten och lava. Ni beger er längre ut i vildmarken, förbi lavafält och dit ingen asfalterad väg når. Ni går bakom vattenfall, tar en overkligt vacker promenad på en glaciär, ni kanske till och med badar i en vulkan.

Ni pratar mer om vulkaner, glaciärer förr och nu, förändring, sagor, verklighet. Naturligtvis serveras ni lokala godbitar med tillhörande dryck under dagen både stort och litet. Framåt eftermiddagen tar vår viking er tillbaka till Reykjavik.

* Middag i Reykjavik
Fulla av intryck, makalösa upplevelser, skratt och matsensationer är det dags för lite fest i staden som är känd för sitt nattliv. En enklare middag avnjuts innan ni får chansen att upptäcka Reykjavik by night.

Dag 4: Avresedag
* Egen tid alternativt ½ dag konferens
* Avresa efter lunch till flygplatsen

Intresserad av detta upplägg eller företagsresor till Island?

Varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi mer! Fyll i formuläret nedan eller maila hello@bsc.se